fbpx

SZLUHA MÁRTON

40 éve foglalkozom szoftver technológiai termékek, informatikai rendszerek értékesítésével és bevezetésével.

Végzettségeimet tekintve, Közgazdász és Programtervező matematikus vagyok. Az iskoláim elvégzését követően 15 éven keresztül szoftver fejlesztőként, majd országos informatikai projektek irányítójaként dolgoztam.

A kialakuló hazai szoftverház piacon elsők között, 1991-ben megalakult Onyx Szoftverház Kft. alapító tulajdonosa voltam. A cégen belül, a marketing és kereskedelmi igazgató feladatkört láttam el.  A cég egyik fő tevékenysége egy izraeli fejlesztési technológia elterjesztése, képviselete volt a hazai piacon. A technológia piaci bevezetése olyan eredményes volt, hogy néhány év alatt 35-50 hazai szoftverház alkalmazta, mint alap-fejlesztési technológiát, s a vállalkozásunk jelentős piaci részesedést ért el az informatikai piacon. Referenciáink között ott szerepelt a Bank Giro, Államkincstár, OTP Bank, Paksi Atomerőmű. Az Onyx Szoftverház működésével párhuzamosan, 1994-ben megalapítottam, s mint ügyvezető vezettem a Pannon-X Informatikai Rendszerek Kft. vállalkozást, melynek fő tevékenysége komplex informatikai rendszerek bevezetése volt, alvállalkozók bevonásával. Számos nagy, komplex projektet nyertünk, mint pl. a Ferihegyi repülőtér szolgáltatásainak támogatása és a repülők catering kiszolgálása vagy pl. a Kunság Volán teljes informatikai projektje.

Életem ezen időszaka tanított meg arra, hogy mennyire fontos – az IT szakmai kompetencia mellett – a specifikus vezetői ismeretek megszerzése, egy sikeres vállalkozás vezetéséhez.

Mindkét vállalkozás rendkívüli növekedést mutatott, melynek eredményeként, több komoly nemzetközi érdeklődés volt cégeink megvásárlására.

Mindkét vállalkozásunkat, 2000-ben értékesítettük a Magic Software Enterprises Ltd., az amerikai tőzsdén jegyzett (Nasdaq symbol: MGIC), nemzetközi vállalatnak. Az értékesítési és lebonyolítási folyamatban végig részt vettem, rengeteg értékes tapasztalatot szereztem egy szoftverház-vállalkozás értékesítése/felvásárlása területén.

A felvásárlást követően, először kereskedelmi és marketing igazgatója, majd 2007-től ügyvezető igazgatója voltam a Magic Software magyarországi leányvállalatának. Úgy gondolom, hogy a vezetői siker/rátermettség egyik fontos ismérve, hogy több mint 17 éven keresztül élvezhettem a külföldi tulajdonos bizalmát.

A Magic Software egy klasszikus szoftverház, amely technológiai platformok partnereken keresztül történő értékesítésétől kezdve, komplex üzleti megoldás szállításáig sok tevékenységgel foglalkozik. Tekintettel arra, hogy egy nemzetközi, tőzsdén jegyzett világcég hazai leányvállalatát vezettem, számos gyakorlati tapasztalatot szereztem a nemzetközi szoftverház vezetés területén.

Kapcsolat:

Augment!IT Kft.

4551 – Nyíregyháza, Pirkadat utca 7/A

Tel.: +36 30 228 7781

Kapcsolat

Augment!IT Kft.

E-mail: smt.trening@gmail.com

Telefon: +36 30 228 7781

Cím:

Augment!IT Kft.

4551 – Nyíregyháza, Pirkadat utca 7/A.

Feliratkozás hírlevélre

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen informálódhat aktuális képzéseinkről, eseményeinkről és promócióinkról.

A következőket kell tennie: egyszerűen töltse ki a jobboldali nyomtatványt, kattintson a »küldés« gombra, hogy a jövőben megkaphassa a legfrissebb híreinket.

Bármikor leiratkozhat hírlevél szolgáltatásunkról.