fbpx
IT Cégvezetői Tréning
2021. szeptember
Rubin Hotel Budapest
Bövebb info...
Ügyfélközpontú IT Értékesítési Tréning
2021. szeptember
Budapest Rubin Hotel
Bővebb info...
Higgyen a résztvevőknek!
Hallgassa meg véleményüket a tréningről!
Bövebb info...

Tréningjeink szeptemberben végre újraindulnak!
A COVID vírushelyzetre való tekintettel a tréningek létszáma max 3 fő! Biztosítjuk személyenként a kézfertőtlenítőt és a maszkot! A terem nagysága lehetőséget ad a megfelelő távolságtartásra!

A mai egyetemi informatikai képzés elsődlegesen a műszaki, számítástechnikai ismeretekre, illetve a vállalat-gazdasági informatikára koncentrál.

A képzési piac elsődlegesen értékesítési, ügyfélkezelés, illetve projektvezetési és egyéb specifikus műszaki továbbképzéseket helyezi előtérbe. Az iparág rengeteg olyan sajátossággal rendelkezik, amely szükségessé teszi egy az iparágra „testre szabott” vezetői és értékesítési képzést.

IT cégvezető tréning

Az IT cégvezető tréning célja, hogy átfogó (összefoglaló) ismeretet adjon a szoftvercég leendő vagy már meglévő vezetői számára azon tevékenységekről, melyek elengedhetetlenül szükségesek egy ilyen pozíció betöltéséhez. A képzés teljesen IT iparág specifikus és több éves hazai, illetve nemzetközi gyakorlati tapasztalatok alapján kerültek összeállításra.

A tréning több olyan módszert, dokumentumot is tartalmaz, melyeket egy Szoftvercég vezető mindennapi tevékenysége során eredménnyel tud használni!
Ma is még nagy általánosságban jellemző, hogy az induló hazai szoftvervállalkozók inkább a műszaki területről érkeznek, s így értelemszerűen, műszaki alapon, ösztönösen hozzák meg döntéseiket, s az üzleti szemlélet csak lassan alakul ki – mellyel a vállalkozás kezdeti versenyképessége is sérülhet. A képzés ezen is segíthet, hogy a fiatal vállalkozók üzletileg felkészülve indítsák el vállalkozásukat.
A képzésen keresztül szeretnénk megszólítani azon cégvezetőket is, akik több éves gyakorlattal rendelkeznek az IT cégvezetés területén. A tréning során sok olyan nemzetközi tapasztalatot is át szeretnénk adni, hogy ezen speciális feladatokat miként végzi egy olyan, az amerikai tőzsdén jegyzett nemzetközi – de ugyanakkor nem a nagy mamutoknak számító – világcég, melynek a nemzetközi piacai különböző versenykihívásoknak kell megfelelnie.

Értékesítési tréning, ahol a mobiltelefon használata nem tilos, sőt ajánlott!!

A tréning egyedi sajátossága, hogy minden résztvevő egy általa kezelt, s eddig le nem zárt „Üzleti Lehetőséget” dolgoz fel – teljes diszkréció mellett (akár az érdeklődő azonosító adatainak „eltakarásával”) – mint esettanulmányt, a tréning során. A tréning gyakorlati feladatai során ezt az üzleti lehetőséget elemzi, s dolgozza ki a szükséges értékesítési stratégiát, s a következő végrehajtandó lépéseket.
Erre egy un. „üzleti lehetőség űrlap” szolgál, melyet előre elküldünk a résztvevők számára.
(Néhány telefonhívás a tréning során, s már ki is derítette a résztvevő a szükséges információkat a megfelelő értékesítési stratégia kidolgozásához!)
Ezzel a módszerrel könnyen elérhető, a résztvevő maximális „részvételi motiváltsága”, illetve a tréning költsége alacsony kockázat mellett már rövidtávon megtérül.

A tréning az ügyfélközpontú (*Target Account Sales) értékesítési módszereken kívül, praktikus eszközöket és nyilvántartási formákat is ad, melyekkel a mindennapi értékesítési munkánkat átláthatóbbá, szervezettebbé és ellenőrizhetőbbé tehetjük.
A tréning nem csupán növeli a résztvevők értékesítési készségét, hanem egy olyan értékesítési know-howt ismertet, amely lehetővé teszi, hogy sikeresebb legyen a versenyhelyzetben történő értékesítés területén.
Ne feledje! Ha csupán „egy” üzlet megkötését elősegítette a tréning, akkor Ön befektetése – már rövidtávon – megtérült.

EGY MEGTÉRÜLÉSI MINTA (Vállalathoz kihelyezett tréning esetén):

Résztvevők által Feldolgozott VALÓS üzleti lehetőségek nagysága:

Értékesítő1: 9 000 000 Ft

Értékesítő2: 7 000 000 Ft

Értékesítő3: 5 000 000 Ft

———————————————-
Összesen 21 000 000 Ft (Tréning során feldolgozásra kerülő üzleti lehetőségek összesen)

Tréning költsége: 460.800 Ft

Kockázati valószínűség 2,19%
Láthatóan, ha csupán egy üzlet sikeres lezárását elősegíti a tréning, a ráfordítás néhány héten belül megtérül.
Az eddigi tapasztalataink alapján az alkalmazott módszer 20-50%-kal (*) növeli az üzlet sikeres lezárásának az esélyét. Jelen becslésünk alapján a 2,19% lényegesen kisebb a becsült 20-50%-nál. Így várhatóan a tréning költsége nagyon rövid időn belül megtérül.
(*) Becslésünket befolyásolhatja, hogy milyen döntési szakaszban van az érdeklődő, illetve az értékesítő kapcsolatainak minősége és mélysége az ügyféllel.

Megjegyzés:
A képzés nem csupán az üzlet megszerzésének az esélyét növeli, hanem az esetleges elvesztését is valószínűsítheti. Ebben az esetben a vállalkozás profitját az növeli, hogy egy előreláthatóan sikertelen üzlet megszerzésére fordítandó költségeket minimalizáljuk. Ennek becslésével jelen esetben nem foglalkozunk, de nem elhanyagolható szempont.

Hogyan tovább, a tréningek követése
Minden képzésünket akkor tekintjük eredményesnek, ha változásokat generáltunk a tréningen résztvevők vállalkozásánál.
Minden ilyen esetben az adott téma előadója – a képzést követően – örömmel áll rendelkezésre, hogy tanácsaival, vagy akár operatív módon, személyesen segítse a résztvevőket a cégnél tervezett változtatások sikeres végrehajtásában.

Képzések csak neked…

Kapcsolat:

Augment!IT Kft.

4551 – Nyíregyháza, Pirkadat utca 7/A

Tel.: +36 30 228 7781

Kapcsolat

Augment!IT Kft.

E-mail: smt.trening@gmail.com

Telefon: +36 30 228 7781

Cím:

Augment!IT Kft.

4551 – Nyíregyháza, Pirkadat utca 7/A.

Feliratkozás hírlevélre

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen informálódhat aktuális képzéseinkről, eseményeinkről és promócióinkról.

A következőket kell tennie: egyszerűen töltse ki a jobboldali nyomtatványt, kattintson a »küldés« gombra, hogy a jövőben megkaphassa a legfrissebb híreinket.

Bármikor leiratkozhat hírlevél szolgáltatásunkról.